Kalevan kisat Vaasassa - 5 mitalia ahkeralaisille

2.7.2024

Kalevan kisat kilpailtiin tänä vuonna jo kesäkuun lopussa 27.-30.6. Vaasassa. Ahkeralaisia osallistui kilpailuihin 24 urheilijaa ja mitaleita onnistuttiin keräämään 5 - yksi kulta, 2 hopeaa sekä 2 pronssia. Taistelu Kalevan maljasta on myös käynnissä ja Vaasan viikonlopun jälkeen Lahden Ahkera on toisena pistein 159 kun Turun Urheiluliitto johtaa pistein 191.

Ylivoimaiseen kultaan juoksi EM-kisakävijämme Ilona Mononen soolojuoksullaan 3000 metrin esteissä. Viikonlopun urakoija Milja Thureson (100m, 200m ja 400m) onnistui juoksemaan 400 metrin finaalissa hopeiselle sijalle. Hopeaa nappasi myös kaksoiskansalaisuuden omaava Kristiina Sasinek-Mäki tiukassa loppukirissä 1500 metrillä.

Kauden parhaaseensa yltänyt, Kristiinan tapaan kaksoiskansalaisuuden omaava, ottelija Tomas Järvinen hyppäsi pronssille miesten korkeudessa. Naisten tiukassa 800 metrin kisassa päätöspäivänä myös Veera Perälä onnistui nappaamaan pronssia.

Ihan mitaleiden tuntumaan neljänneksi juoksivat myös Hannu Granberg miesten 10 000 metrillä sekä Walte Hautala 3000 metrin esteissä.

Monet urheilijamme saavuttivat arvokkaita pistesijoja sekä tekivät kauden parhaitaan juuri oikeassa paikassa. Onnittelut siis kaikille ja tsemppiä loppukauteen!

Kuvat: Anssi Mäkinen